Invisalign

Invisalign

Алайнерите са неизменна част от съвременната ортодонтия. Лечението с Invisalign е комбинация от комфорта на снемаемите ортодонски апарати и ефективността на фиксираните такива(брекети), като същевременно не нарушава естетиката на Вашата усмивка, тъй като алайнерите са практически незабележими. Предвидимите резултати и продължителност на лечение са може би най-големите преимущества, както за доктора, така и за пациента. Удобството за пациента идва от това, че по време на хранене и хигиена, алайнерите се свалят, което ги прави подходящ за деца, тийнейджъри и възрастни. Те трябва да бъдат носени по 20-22ч. на денонощие. Специалните материали и технологии, по които са изработени , позволяват по- бързи резултати, минимален брой посещения в денталния кабинет и съответно по-кратко ортодонтско лечение.

Как протича лечението с Invisalign

Първо посещение Правим всички необходими диагностични изследвания, по протокол с цел изготвяне на най- прецизния индивидуален план за Вас, а именно:
  • интраорална и екстраорална фото снимки
  • панорамна и теле(профилна) рентгенови снимки
  • дигитални отпечатаци с интраорален скенер 3Shape
  Второ посещение В това посещение Вашият лекуващ лекар Ви запознава с изготвения план на лечение, като след подробно разглеждане и обсъждане на дигиталния проект, Вие може да видите Вашата бъдеща усмивка. Обсъждат се продължителността и броя на алайнерите, които зависят от сложността на Вашата зъбно-челюстна деформация. При одобрение на проекта от Ваша страна, можем да преминем към активната част от лечението. Трето посещение. Поставяме необходимите фотополимерни атачмънти върху вашите зъби и Ви обучаваме за използването и хигиена на Вашите алайнери. Всеки сет алайнери се сменя на 7-14 дни и се носи 20-22 часа. Насрочват се следващи визити за контрол на лечението. Последно посещение Сваляне на атачмънтите и полиране на съзъбието. Взимане на нов отпечатък с интраоралния скенер с цел изработване на ретенционна шина, която ще служи за задържане на резултата постигнат от ортодонтското лечение.

Контакти

Контакти